CAT |

El CBF Lleida, present a la reunió de treball de la FCBQ sobre la Llicència de Psicòleg/a Esportiu/va

Aquest dimecres, 13 de juliol membres del CBF Lleida van assistir a la reunió de treball que va organitzar la Federació Catalana de Bàsquet per parlar de l’evolució de l’implementació de la llicència de psicòleg/a esportiu/va, de la qual la FCBQ n’és pionera.

La reunió va comptar amb la presència de Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Sandra Nogués, presidenta de la secció de Psicologia de l’Esport del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i Jaume Martí, vicepresident de l’Associació Catalana de Psicologia de l’Esport (ACPE). En aquesta reunió també hi van participar professionals del sector del CBF Lleida, amb la presència dels psicòlegs esportius Noemí Bonet i Àlex Gordillo.

Tenir la llicència de psicòleg esportiu suposa, per exemple, poder seure a la banqueta del teu equip durant els partits i, d’aquesta manera, poder gestionar l’equip si es considera oportú. Per obtenir aquesta llicència, que té un cost zero, es necessita acreditar que s’és psicòleg esportiu i s’està col·legiat, entre altres documents. A tot Catalunya, actualment només hi ha 5 persones amb aquesta llicència, entre ells la Noemí Bonet, la qual té llicència per partida doble, ja que necessita una llicència per seure en categories i lligues masculines, i una altra per categories i lligues femenines.

Durant la reunió de treball, Àlex Gordillo va comentar que “és un salt qualificatiu molt important perquè el nostre àmbit era invisible fins ara”. Per la seva banda, Noemí Bonet considera que “a l’hora de treballar és un salt de qualitat. Jo he notat un canvi molt gran i els jugadors et veuen com una entrenadora més. Saben que si hi ha qualsevol incidència durant el partit, hi pots intervenir des de la banqueta. A mi m’ha facilitat molt la feina”.

Bones i Gordillo, a l’esquerra, en un moment de la seva intervenció.

Imatges: Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ)

Et podem ajudar?
Saltar al contingut