L’ICG Força Lleida s’ha imposat aquest diumenge en el seu segon amistós de la pretemporada, disputat al Palacio de los Deportes d’Osca. Un partit de preparació davant d’un altre equip a mig fer, un Levitec Huesca que també ha de fer incorporacions en el seu joc interior i que -igual que passa amb l’ICG, poc tindrà a veure amb el que debutarà a la lliga el segon cap de setmana d’octubre. Això sí, almenys aquest cop Encuentra ja podia comptar amb Ignacio Rosa, ja recuperat del seu esquinç de turmell i que disputava els seus primers minuts amb el conjunt del Segrià.

Els primers minuts estaven marcats per un alt ritme de joc i també d’anotació-. Tots dos equips veien anella amb facilitat, però eren els lleidatans els que en treien profit d’aquesta velocitat per agafar els primers avantatges d’una certa volada (13-23, 2:30 1Q), movent bé la pilota i anotant tant per dins com per fora. Un 2+1 aconseguit per Juani Marcos establia el 18-26 amb el que finalitzava el període. El segon quart va començar amb més igualtat; un parcial de 5-0 dels locals estretia els marges en els primers compassos, però Michael Carrera, amb vuit punts consecutius, i Schreiner, amb un triple, tornaven a allunyar als de Lleida amb la que era la màxima diferència fins aleshores, +14 (23-37, 3:33 2Q). Aquest parcial de 0-11 feia reaccionar als locals, que reduïen marges per sota dels deu punts al descans després d’una errada en la conducció de pilota lleidatana en els últims segons del període (35-44).

A la represa, els bordeus sortien amb pólvora; parcial de 5-12, i de nou màxima diferència (+16, 40-56, 6:24 3Q) per passar a dominar encara amb més claredat el marcador. Dos triples amb genètica lleidatana, de Cuéllar i de Rubín de Celis, en l’últim minut de quart, posaven la directa: 52-69 al terme dels primers 30 minuts. Últim quart per seguir provant coses sense patir pel marcador, que va arribar a ser favorable per 19 punts (62-81, 4:37 4Q) i per continuar creixent en el treball de pretemporada.

Al final, 72-85., i Gerard Encuentra que valorava positivament el partit, assegurant que “hem fet més coses bé que dimecres davant del Valls, i marxem força contents. Hem fet un molt bon treball, hem vist moltes coses que ens han agradat, tot i el moment de pretemporada”. El tècnic afegia que “en atac hem començat a circular amb la pilota més ràpid i això ens ha donat tirs lliurats, però el més important és que hem començat a construir des de la defensa, que és el que ens ha de donar fruits durant l’any”.

L’equip tindrà aquest dilluns descans, i dimarts tornarà als entrenaments per seguir amb la pretemporada.

Parcials : 18-26; 16-18; 17-25; 18-16

Anotadors:

ICG Força Lleida: Lafuente (3) Rubin de Celis (3) Schneider (14) Sarrate (2) Marcos (9) Carrera (22) Hughes (4) Cuéllaer (7) Efambe (4) Rosa (8) Gonzalez (9)

Osca : Lafuente (5) Urdiain (11) Fernández J (6) Cabrera (6) Echeguren (9) Gella (0) Fernández, A. (0) Alonso (14) Van Oostrum (10) Casanova (9)