CAT |

“TINC CONFIANÇA ABSOLUTA EN ELS JUGADORS”

Twitter
WhatsApp
Telegram
Facebook
Email

Tres setmanes després de l’últim partit, l’ICG Força Lleida afronta aquest diumenge un nou repte en l’objectiu d’aconseguir la permanència a la LEB Or. Una nova final amb el Tizona Burgos, ja descendit, com a contrincant al Barris Nord que arriba després de vint-i-quatre dies sense competir i amb la incertesa de si aquest cop això també passarà factura. “Espero que no sigui així”, explica el tècnic Gustavo Aranzana, que argumenta que l’equip “ha pogut entrenar en bones condicions i hem seguit el nostre programa. Ara ens genera més il·lusió tornar a jugar que no pas (el perjudici de) la possible pèrdua de ritme”. Aranzana recorda que “no és la primera vegada” que l’equip ha de passar per una situació tan antinatural com aquesta durant la present temporada, però ho afronta amb un resignat i sorneguer “és el que hi ha, i cal afrontar-ho”. Sap, això sí, que l’estat anímic serà essencial en aquesta fase de la lliga: “Per nosaltres ha estat un any extremadament difícil, perquè ens ha tocat de tot, però arribats a aquest punt cal saber que ens queda la part més bonica de la temporada i cal donar el millor de cadascú. Ara són els jugadors els que han de fer el pas endavant. És impossible fer números, perquè hi ha set equips empatats i queden tres jornades, així que cal deixar-se l’ànima per guanyar en cada segon del partit”. Però es resisteix a parlar de finals “No és bo que ens posem aquesta pressió. Jo tinc una confiança absoluta en els jugadors, i això és suficient. Podem arribar a les deu victòries, i això ha de ser el que desitgem, però els jugadors han d’estar frescos, motivats i relaxats. Sóc positiu i optimista, però hem de fer les coses bé”.

Aranzana remarca que “no val la pena fer números, ni per mantenir-se ni per fer el play-off, si tu no fas les coses bé. Burgos (a l’anada) ens va guanyar, i ens va guanyar bé. Per tant, el primer pas és guanyar ara al Burgos el diumenge. Serà complicat perquè són un equip que ha descendit per culpa de la seva primera fase, perquè tenen millor bàsquet del que diu el seu lloc a la taula”. I també destaca que “tenen molt bon joc ofensiu, juguen molt el bloqueig directe, un ritme de joc intens i constant, i dóna gust veure’ls jugar. Són molt perillosos, i per això hem de defensar bé i no cometre errades. Ens hem de buidar al camp fins a l’últim segon”.

Sobre els jugadors, el coach els llença el repte: “jo veig a les xarxes que tots diuen que estan compromesos, i en aquesta línia hem d’estar. Nosaltres depenem de nosaltres i això és bo”.

El tècnic té el dubte de Vecvagars, que per problemes a la fàscia no ha entrenat en tota la setmana i fins a l’últim moment no se sabrà si es pot comptar amb ell. El partit es juga diumenge a les 12.30 al Barris Nord, i es podrà veure en directe per Lleida TV i per laligasportstv.com

Més noticies

Et podem ajudar?
Saltar al contingut