CAT |

“SABEM QUE ÉS L’ÚLTIMA BALA

Twitter
WhatsApp
Telegram
Facebook
Email

No hi ha més enllà. El partit d’aquest diumenge a Melilla (12.30 h, Lleida TV i laligasportstv.com) és una final, amb tot el que això implica. Guanyar no garanteix la permanència al conjunt de Gustavo Aranzana. No de forma matemàtica. Però la derrota sí que condemna al descens a un equip que ha fet mèrits més que suficients per mantenir-se un any més a la categoria però que ha vist com la Covid-19 l’obligava a variar el rumb dels seus somnis d’agost. Ara només val guanyar en un partit en què el rival, el Melilla, es juga exactament el mateix, així que la pressió serà màxima. Conjugar la necessitat d’estar al millor nivell tant mentalment com física és un desafiament per a Gustavo Aranzana, i més després de la dolorosa derrota de dimecres amb l’Ourense: “La part més dura és la mental. Físicament ens recuperem dels cops i del cansament -tot i que hi ha jugadors amb moltes molèsties- i mentalment, després del partit estàvem enfonsats, però ara de mica en mica ens anem recuperant”. Aquesta serà una de les claus, potser la més important. L’equip ha de retrobar la confiança per aspirar a la victòria, una cosa que Aranzana diu que passarà: “Afrontarem el partit amb el 100% de convenciment que podem guanyar, perquè som un equip molt similar a Melilla. No és fàcil, però per a ells també és una final. Haurem de veure qui gestiona millor l’ansietat, la frustració, la tensió i els petits detalls”.

El que el tècnic val·lisoletà té molt clar és que no hi pot haver por al vestidor: “Anirem responsabilitzats, però no podem anar temerosos ni tenallats. Hem d’anar també amb ganes de gaudir del joc, perquè és la manera d’aconseguir la victòria. Si ens pugem a l’avió, ho farem amb aquest convenciment. Després ja depèn de molts factors, però ho hem de fer així. Transmetre ansietat no és el camí”.

Hi haurà el dubte fins a darrera hora d’Agustí Sans, amb molèsties al tendó d’Aquil·les, i la baixa “en un 95% de possibilitats” de Vegvagars, que no es recupera al nivell desitjat de la seva fascitis plantar, el que no és pas un detall menor: “Kaspars és referència a nivell de joc col·lectiu, hi ha sistemes per a ell, i perdem una rotació molt important, que a més acapara molta atenció de l’equip contrari. És una baixa que ens fa mal”, afirma el tècnic, que tanmateix considera que tenen prou elements com per plantar cara i superar el partit tot i destacar també el potencial dels nord-africans: “Melilla és un excel·lent equip amb una gran línia exterior. Juguen bé amb ritme alt i amb bones transicions, però aquí vam saber fer les coses bé, i és en això en el que ens hem de fixar. La clau serà no cometre errades, i si en cometem, que no ens treguin el focus de l’objectiu”.

Més noticies

Et podem ajudar?
Saltar al contingut