CAT |

EL FORÇA LLEIDA PRESENTA EL SERVEI DE PSICOLOGIA PER ALS EQUIPS DE LA BASE

Twitter
WhatsApp
Telegram
Facebook
Email

El Força Lleida ha presentat aquest dimarts el servei de psicologia per al planter amb el qual es vol donar “valor afegit al treball esportiu que es desenvolupa amb els jugadors de la base, en paraules del psicòleg esportiu i impulsor del projecte, Àlex Gordillo. Aquesta iniciativa s’integra dins el projecte de millora de la formació integral dels 160 jugadors que conformen actualment el planter lleidatà. El responsable dels equips de base, Carles Cuéllar, ha explicat que aquest és “un pas més, ja que en el seu dia vam introduir una àrea de fisiologia, i ara era el torn de l’àrea psicològica. A més, en el futur volem ampliar a altres vessants, com ara la nutrició. El nostre és un projecte formatiu dins un marc competitiu. Volem la millora del jugador, però també de la persona”.

El treball el desenvolupa la psicòloga Noemí Bonet, també jugadora de bàsquet i coneixedora de les especificitats del nostre esport. La feina es va començar a desenvolupar en l’inici de la pandèmia amb una enquesta entre els entrenadors del club amb la que vam poder començar a a detectar els aspectes que calia potenciar i millorar”, especialment en un context en què no era possible l’entrenament amb contacte. “A través de xerrades en línia vam incidir fonamentalment en tres camps; gestió emocional, cohesió i concentració”. Àlex Gordillo ha destacat també que “el primer punt va ser mantenir la motivació en un moment tan complicat. Després i un cop ja ens hem pogut incorporar als entrenaments de pista, hem pogut recollir informació dels equips per així poder ajudar als entrenadors amb els respectius grups, detectar les necessitats particulars i així mantenir-los units, activats i motivats. Ha estat una experiència molt gratificant”. Gordillo també ha volgut remarcar que “la formació integral és prioritària per aquest club i això diu molt del Força Lleida”.

Per la seva banda, el director esportiu del club, Joaquín Prado, ha explicat que la incorporació de l’àrea psicològica al treball de base “és un salt de qualitat enorme en una temporada molt complicada, i això ens està fent créixer molt. Fa 25 anys, el fisioterapeuta era una figura exòtica. En el futur pròxim, no s’entendrà un equip sense el psicòleg esportiu”, una visió que comparteix el president del club, Albert Aliaga, que ha remarcat “la importància d’aquest servei, que ens fa fer un pas important en un moment en què creiem que cal donar-lo, i ens sentim molt orgullosos de poder col·laborar amb professionals de tant de renom en el seu camp com ho són Àlex Gordillo i el seu equip”.

Més noticies

Et podem ajudar?
Saltar al contingut