CAT |

Diogo Brito i Joaquín Prado amb les seleccions

Twitter
WhatsApp
Telegram
Facebook
Email

La LEB Or s’atura aquest cap de setmana amb motiu de la concentració de les seleccions per als classificatius de l’Eurobasket 2025 (del 19 al 27 de febrer). El jugador de l’ICG Força Lleida Diogo Brito i el director esportiu del club Joaquín Prado estan concentrats amb Portugal i Espanya, respectivament.

La selecció portuguesa de Diogo Brito està englobada al Grup A, juntament amb Eslovènia, Israel i Ucraïna. Brito, un habitual de la selecció portuguesa, es prepara per afrontar el partit que el seu combinat juga dijous 22 de febrer a les 20:15 h davant Israel. El segon partit d’aquesta primera finestra serà diumenge 25 contra Ucraïna. I amb Eslovènia no es creuaran fins a la segona finestra (del 18 al 26 de novembre).

Per la seva banda, Joaquín Prado forma part del cos tècnic de la selecció espanyola i jugarà davant Bèlgica, Eslovàquia i Letònia el Grup C. El primer partit es disputarà al Pabellón Príncipe Felipe de Zaragoza davant Letònia el dijous, 22 de febrer a les 20 h. El segon partit ho farà contra Bèlgica el 25 de febrer (19:30 h). La següent finestra serà del 18 al 26 de novembre on la selecció espanyola jugarà davant Eslovàquia.

L’EuroBasket 2025 se celebrarà a quatre seus: Xipre, Finlàndia, Polònia i Letònia (països els quals tenen assegurada la seva plaça). Riga, la capital letona, serà l’escenari de la Fase Final. En total hi ha 32 seleccions, 28 de les quals es juguen una de les 20 places disponibles. Aquesta finestra és la primera de les tres que hi ha; la segona és al novembre i la tercera el febrer de 2025. En total són 8 grups formats per quatre equips que jugaran entre ells en dues voltes. Els tres primers de cada equip jugaran l’Eurobasket 2025, exceptuant els grups on estiguin incloses les seleccions amfitriones, on passaran els dos millor classificats independentment del que faci l’amfitrió.

Els grups són:

GRUP A: Portugal, Eslovènia, Ucraïna i Israel
GRUP B: Islàndia, Itàlia, Turquia i Hongria
GRUP C: Espanya, Eslovàquia, Letònia i Bèlgica
GRUP D: Suècia, Alemanya, Montenegro i Bulgària
GRUP E: Xipre, França, Croàcia i Bòsnia & Hercegovina
GRUP F: La Gran Bretanya, Grècia, República Txeca i Països Baixos
GRUP G: Dinamarca, Sèrbia, Finlàndia i Geòrgia
GRUP H: Macedònia del Nord, Lituània, Polònia i Estònia

Informació dels grups i encreuaments: https://www.fiba.basketball/eurobasket/2025/qualifiers/news/group-previews#group_a

Més noticies

Et podem ajudar?
Saltar al contingut