CAT |

“CERCLE VIRTUÓS” ENTRE EL FORÇA LLEIDA I EL FC BARCELONA

Twitter
WhatsApp
Telegram
Facebook
Email

L’ICG Força Lleida i el FC Barcelona han presentat aquest dimecres els termes de l’acord que totes dues entitats han subscrit i que servirà, en paraules del president del club lleidatà, Albert Aliaga, per “anar més enllà en les relacions i per obrir camins de col·laboració mútua” amb “la primera entitat esportiva de Catalunya”.

Un acord que es va forjar, com ha recordat Aliaga, en el procés de permuta de la plaça esportiva per jugar a LEB Or que tenia el Barça, però que també tindrà altres manifestacions, com ara la cessió de jugadors per part del club blaugrana al del Barris Nord. El president del Força Lleida ha explicat que l’entesa preveu la cessió “d’un mínim de dos jugadors i un màxim de quatre” durant la primera temporada de col·laboració, al terme de la qual es revisarà l’acord. Per la seva banda, el responsable de la secció de bàsquet del FC Barcelona, Josep Cubells, ha explicat que aquest conveni signat “amb un club ja històric del bàsquet català” significa “una oportunitat per promoure jugadors del planter” i reforçar al Força Lleida amb joves que en un futur “han de fer l’ascensió a la plantilla professional del Barça, dins la nova política del club de portar jugadors catalans al primer equip”; un acord que Cubells ha qualificat de “cercle virtuós” però que no es circumscriurà únicament a la formació de talents: També s’han destacat altres possibles vies d’apropament entre les dues entitats com ara la celebració de partits amistosos o col·laboracions en l’àmbit tècnic.

Albert Aliaga ha destacat que “no es tracta en cap cas d’una vinculació” sinó d’un “acord de col·laboració” i que el Força Lleida manté la seva identitat plena. Això sí, ha remarcat que “no es podia deixar escapar l’oportunitat de mantenir una relació estreta amb el principal club del país” que serà beneficiosa “no només per al club sinó per a tot el territori”, un extrem que ha ratificat Cubells al dir que “es tracta d’un acord d’entitat a entitat”, defugint qualsevol subordinació i que s’anirà “prorrogant anualment. Si les coses van bé, segur que seguirà endavant”.

Els jugadors que arribaran mitjançant aquest conveni ho faran per tota la temporada, de manera que el Força Lleida es garantirà la continuïtat en la plantilla durant tot el curs dels joves que vinguin cedits en aquest acord.

Més noticies

Et podem ajudar?
Saltar al contingut