CAT |

Albert Aliaga: “Per l’ACB hauríem de duplicar abonats, sumar empreses i quadruplicar pressupost. Farem el que vulgui el territori, però d’una manera sostenible”

Twitter
WhatsApp
Telegram
Facebook
Email

Albert Aliaga, president del força Lleida ha ofert aquest matí una roda de premsa davant els mitjans de comunicació per parlar del present i futur del Força Lleida i sobretot per remarcar “d’on venim i d’on som”.

Amb mitja temporada ja a les espatlles, Aliaga ha fet balanç de la situació del primer equip del club, l’ICG Força Lleida i del CBF Lleida, els equips de la base del Força Lleida i el CB Lleida. S’ha començat destacant la difícil situació que es va viure la temporada passada, no només quant a resultats sinó respecte a les restriccions covid-19 que van obligar a jugar partits a porta tancada i a veure com la massa social es perdia. També ha volgut destacar la bona notícia i dinàmica de la fusió dels equips base. “L’acceptació per part de tothom ha estat molt bona i ha suposat un pas endavant per al bàsquet lleidatà”, ha remarcat.

La permanència virtual de l’ICG Força Lleida ha estat tema destacat en la compareixença del president qui, a més ha volgut deixar clar que “som el 14è o 15è pressupost de tota la lliga i mireu on som”. Amb això, ha volgut fer una crida a tota la ciutadania demanant el suport a un equip que ha estat capaç de generar il·lusió després d’uns anys complicats. “Ha arribat el moment de sumar-se. Transmeten valors, treball en equip, sentiment de pertinença de jugadors i staff…”, ha dit Aliaga. Agafant l’exemple dels partits davant Girona i Estudiantes a l’Espai Fruita Barris Nord, el president fa una crida a tothom a no deixar d’animar l’equip, ja siguin aficionats com empreses. “No tenim por de l’ACB, anem a poc a poc i tots tenim el somni de fer play-off. Però farem el que la societat, les empreses i el territori vulgui”, ha dit Aliaga, qui afegia que “ho farem d’una manera sostenible, ja que hem d’aprendre dels encerts i dels errors passats”.

El Força Lleida valora en 800.000 euros el seu pressupost total, el qual encara no està cobert. Dins aquest pressupost hi ha les subvencions de les institucions, el suport d’un centenar d’empreses, els 1.100 abonaments i la venda d’entrades dels partits. “Si volem ser a l’ACB hem de quadruplicar el pressupost a 3 milions i mig, duplicar el nombre d’abonats a 2.200 i sumar més empreses. Està capacitada Lleida per assumir aquest repte?”, llençava la pregunta Albert Aliaga durant la seva compareixença. A més, com a crida a les empreses i afició afegia que “Lleida ha estat a l’ACB, ha omplert el pavelló i es tenia el suport de les empreses. Quin altre projecte hi ha a Lleida que posi 4.000 persones que paguen per veure un espectacle de dues hores i mitja?”

Aliaga ha agraït i s’ha mostrat molt orgullós de la massa social que té el club actualment, abonats que amb la pandèmia no van poder venir al pavelló, i entén perfectament aquells qui encara es mostren amb por de ser dins un pavelló amb 4.000 persones com va ser el cas d’Estudiantes o Girona.

El president del Força Lleida ha volgut destacar que el club està format per socis lleidatans que aposten pel bàsquet de casa, seriosos i transparents i no s’amaga en dir que, després de la temporada passada s’està amb un dèficit que els socis s’encarreguen de cobrir. “Tenim un patrocinador molt important com és ICG amb la família Pi al capdavant i tenim el suport d’empreses, tant grans com petits comerços que venen d’una temporada crítica. Que volem més empreses? Sí. Que les busquem? També”. Aliaga ha volgut remarcar que, tot i aquest dèficit, el club està al corrent de tots els pagaments ja siguin a la Federació com a treballadors del club, jugadors, staff…

Que el club té toc lleidatà també es veu en l’staff tècnic i amb jugadors del primer equip. “Albert Lafuente és el capità, tenim jugadors de la base que poden arribar a l’ICG Força Lleida, i cal destacar el partit David Cuéllar a Palència”, remarca el president. Amb la mirada posada al cos tècnic, ha enumerat un a un tots els integrants. “Teníem claríssima l’aposta per Gerard Encuentra. Donem-li valor, així com a Jordi Ribas i Marc Díaz (entrenadors assistents), David Moya (delegat), Adrián Fuentes (preparador físic) i Marc Ferraz (fisioterapeuta)”. El president no s’amaga en reconèixer que li agradaria mantenir la majoria del bloc la temporada que ve i que al mes de gener s’acostuma a mantenir converses informals amb jugadors.

Davant les preguntes sobre les ofertes que Michael Carrera pot tenir, Albert Aliaga explica que quan es va consumar el descens a LEB Plata, Michael Carrera va dir que ell volia seguir al Força Lleida. “És més que un jugador. I Thomas Schreiner és de perfil alt, però a Lleida s’hi troba bé”, afirma. El FC Barcelona també ha sortit a la roda de premsa i Aliaga ha explicat que “les relacions són setmanals i que es continuarà col·laborant per tenir jugadors com Ibou Badji i Juani Marcos”. Un altre nom que ha sortit sobre la taula ha estat el de Shaquille Cleare. “L’hem de posar en valor. És un jugador que els companys respecten molt i suma”, afirma Aliaga.

També s’han realitzat preguntes sobre la situació d’altres equips de la ciutat. “Nosaltres no ens posem a casa dels altres, només demanem respecte. Som un club obert a col·laborar”. A més ha sorgit la pregunta de si l’oferta esportiva de Lleida pot ser perjudicial per sumar empreses. “Costa fer patrocinis”, assegura Aliaga, però confia que els suports arriben.

Per finalitzar la roda de premsa, el president del Força Lleida Albert Aliaga ha volgut deixar clar que “el principal és assentar el projecte i fer-lo sòlid, recuperar la massa social i les empreses”. I que ser equip d’ACB és una cosa de ciutat i de totes i tots.

Més noticies

Et podem ajudar?
Saltar al contingut