CAT |

A LA FINAL FOUR PER LA VIA RÀPIDA

L’ICG Força Lleida ja és a la Final Four. L’equip lleidatà no s’ha volgut perdre l’Aplec i ha sentenciat la sèrie de quarts de final del play-off (3-0) en el primer match ball amb una nova victòria solvent, aquest cop a la pista de l’HLA Alicante, per 58-73. L’equip arriba a la darrera fase per l’ascens per segona vegada en tres anys en un moment dolç de joc i resultats després de sumar 12 victòries consecutives que li donen plena confiança per començar a preparar el darrer escull per arribar a l’ACB després d’uns merescuts dies de descans.

Els primers minuts han començat amb un intercanvi de cistelles entre els dos conjunts, però han estat els del Segrià els primers a assolir un primer avantatge amb un Rafa Villar molt actiu en l’anotació. Un espectacular parcial d’1-15 en els darrers cinc minuts del primer quart gràcies a una defensa impecable i un domini incontestable del rebot han permès arribar al primer pas per les banquetes amb un contundent 10-26.

L’inici del segon quart ha continuat marcat per la gran tasca defensiva dels lleidatans, que han ampliat la distància fins a un 12-39, que feia emmudir el pavelló alacantí. Gerard Encuentra continuava guanyant la batalla a les banquetes i el seu equip rendia a la pista. Lobo feia mal des del perímetre i Krutwig s’exhibia a la pintura. L’equip ha patit l’únic lleuger daltabaix en els minuts abans del descans, però ha marxat als vestuaris encara amb un ampli avantatge de 28-42.

L’Alacant ha tornat a la pista disposat a vendre cara la seva pell i s’ha arribat a posar a 11 punts (39-50) a les acaballes del tercer quart. Tanmateix, el cos tècnic d’Encuentra ha sabut tocar les tecles necessàries i l’equip ha tornat a treure un esperit competitiu encomiable. Un triple de Brito ha marcat l’inici de la reacció, liderada per un Kuath imponent a la zona que ha permès tancat el tercer acte amb un 41-58 favorable que donava garanties als lleidatans pel tram final que definira el desenllaç del partit i l’eliminatòria.

Els del Segrià no han donat cap opció als de casa en el darrer quart continuant la seva gran tasca defensiva que ha deixat a l’Alicante a tan sols 58 punts i han sentenciat el partit amb la inspiració en atac de Lobo, que ha tornat a ser el màxim anotador amb 18 punts. Els darrers minuts han estat un mer tràmit amb un Alicante que s’enfonsava poc a poc i un ICG Força Lleida que començava a assaborir la glòria de la Final Four fins al 58-73 final.