RODA DE PREMSA | Actualitat equip femení Força Lleida

Twitter
WhatsApp
Telegram
Facebook
Email

Aquest matí, des del Força Lleida hem fet una roda de premsa per a donar resposta a tota la informació i notícies que han aparegut a xarxes socials i mitjans de comunicació en les darreres 48 h amb relació a l’equip femení del Força Lleida. Hem convocat aquesta roda de premsa per aclarir, afirmar i negar qüestions que s’han dit i hem llegit sobre l’equip Femení del Força Lleida i sobre el club en general. Creiem que les xarxes socials no eren la millor opció, i per això ho volem fer amb aquesta roda de premsa.

Abans, però, dues qüestions:

1. – En primer lloc: deixar clar que no hem eliminat ni aparcat del nostre projecte l’equip femení del club, tal com s’ha indicat a través d’X/Twitter i en algun mitjà de comunicació.

2. – I, en segon lloc, i fet que ens ha agafat per sorpresa, és veure que el manifest el firmen exjugadores, les quals ens havien comunicat personalment que no continuarien a l’equip.

Per a entendre la situació, volem donar-hi context:

Inicis

El club sempre ha apostat pel femení i un clar exemple és quan fa un any i mig, el CB Lleida ens va demanar si volíem gestionar l’equip femení de Lliga Femenina 2 perquè no els era sostenible i, o bé convocaven nova junta o plegaven, fent que el club i equip desapareguessin.

Des del primer moment ens vam implicar en el projecte i fer canvis: més pressupost, partida pressupostària única (igual que la té la base o el sènior masculí): facilitant habitatges a les jugadores, ampliant els serveis mèdics, més disponibilitat de pavelló per entrenaments, posant desplaçament de club per als partits, treballant l’apartat comunicatiu com amb l’equip maculí (prèvies de partit amb mitjans de comunicació, declaracions de jugadores, seguiment dels partits a xarxes socials, assistència a esdeveniments…). En definitiva, professionalitzant més l’equip.

Mantenir el bloc de jugadores de la casa

Vam decidir mantenir la major part del bloc de jugadores del CB Lleida, les que nosaltres diem “jugadores de casa”. Només vam fer dues incorporacions i vam tenir jugadores de la base del club, Sènior B, perquè creiem que sense jugadores que pugin de les categories formatives el projecte no té sentit.

Temporada 23-24

Les jugadores van començar la temporada amb un nivell molt alt: guanyant la lliga catalana i vencent a un dels equips més forts de la categoria. Igual que s’expliquen els mèrits, també hem d’explicar els contres. Durant la temporada, com en tot, hi ha alts i baixos, algunes ens van demanar dues setmanes de vacances per Nadal, cosa que no consideràvem oportú en una lliga semiprofessional, també reduir el nombre d’entrenaments perquè suposava massa intensitat… A principis d’any, igual que fem amb el masculí, comencem el contacte amb jugadores. Algunes jugadores ens manifesten que l’any vinent no continuaran per motius personals i laborals, decisió totalment respectable. Saben això, nosaltres ja pensem en la nova temporada, mantenint la gran part del bloc i confeccionant la plantilla.

Canvis de criteri

Per a sorpresa nostra, quan acaba la temporada, jugadores que ens havien comunicat la seva continuïtat ens diuen que pleguen. Això fa que el projecte perdi sentit perquè no entenem un projecte a Lliga Femenina 2 amb la meitat de les jugadores de fora. No fa cap bé a les jugadores de la base que pugen i que encara estan en formació. Fins i tot vam parlar amb la Federació Catalana de Basquetbol per mirar si un club del territori podia ocupar la plaça i també vam mirar l’opció de fer col·laboracions amb altres clubs i poder fer un projecte lleidatà.

Adquirir una plaça a Lliga Challenge era possible, fitxant jugadores de fora i, en 3 o 4 anys incorporar-ne de la base… però no era una opció per a nosaltres perquè ens carregaríem el projecte. Les jugadores sabien de la possibilitat de renunciar a la plaça de Lliga Femenina 2 des que la temporada havia finalitzat (no amb l’ascens a l’ACB com hem llegit a xarxes i mitjans). Com és normal elles van dir-nos que volien seguir a Lliga Femenina 2.

Manifest firmat per exjugadores

La sorpresa majúscula ve quan al manifest veiem que el firmen exjugadores (aquelles qui ens havien dit que no continuarien i ja no comptàvem amb elles). Continuen llavors? No ho sabem. Si han canviat d’opinió, que ens ho facin saber avui abans de les 19 h.

Aprofitem per dir que el club NO ha firmat cap venda de plaça, tal com diuen alguns mitjans de comunicació.

Aposta clara per l’equip femení

Remarquem novament que el Força Lleida SÍ que aposta per l’equip Femení, si no no hauríem fusionat la gestió dels equips de base ni ens hauríem fet càrrec del primer equip, el qual hauria acabat desapareixent.

Agraïments

Agraïm a totes les persones que ens han fet arribar via trucada o missatge el seu suport davant comentaris fora de to i sense contextualitzar, així com als periodistes que ens han trucat per a contrastar la informació abans de publicar-la als seus mitjans de comunicació.

Roda de premsa completa

Més noticies