En un partit d’alts i baixos per a tots dos conjunts, va ser el CB Prat qui, mitjançant un Xavier Forcada estel·lar en els moments decisius, es va emportar el derbi català per un resultat final de (74-73). Els jugadors més valorats de l’Actel Força Lleida van ser Leonardo Demetrio i Marc Martí amb 17 de valoració cadascú.

El conjunt lleidatà començava molt endollat el partit, movent bé la pilota en atac i dificultant el joc ofensiu del CB Prat. Després d’un ràpid contraatac que Mbaye finalitzava amb una potent esmaixada, el tècnic local, Roberto Sánchez, demanava temps mort amb (6-10) a l’electrònic i quatre minuts restants per finalitzar el primer quart. Tot i això, el conjunt de la terra ferma aprofitava el desencert en el tir dels locals i obtenia un parcial de 2-10 que col·locava un marcador de (8-20) al minut nou de partit. Un triple d’Alex Ros, deixava la renta lleidatana en nou punts al final del primer quart (11-20).

Mitjançant un inspirat Marc Martí (15 punts, 5 rebots), els lleidatans ampliaven la renta a l’equador del segon quart (17-29), però el CB Prat reaccionava, feia un pas endavant en defensa i aconseguia un parcial de 13-4 en els últims cinc minuts de quart. Després d’una cistella de Sergi Costa que col·locava els locals a només tres punts, (30-33), s’arribava al descans.

 

1

 

En l’inici de la segona meitat cap equip aconseguia marxar en l’electrònic, però llavors els visitants mitjançant Gerard Sevillano (9 punts, 5 rebots, 12 de valoració), i Garrett Nevels (10 punts, 5 rebots, 1 assistència), obrien una escletxa de set punts (35-42) quan corria el minut 24 de partit. Els locals es refeien a poc a poc i tornaven a empatar el partit gràcies a un parcial de 9-2. Llavors apareixia Alfons Alzamora per realitzar una gran acció de 2+1 i col·locar el conjunt lleidatà un altre cop per sobre (44-47) quan restaven dos minuts per la finalització del tercer quart. Posteriorment eren José Simeón (4 punts, 1 rebot, 1 assistència) i Leonardo Demetrio (11 punts, 7 rebots) qui ampliaven la renta a set punts (44-51). En l’últim minut del període, Miquel Feliu (11 punts, 5 rebots, 3 assistències, 14 de valoració), anotava una cistella per a mantenir l’avantatja de set punts. A continuació eren els bases dels dos equips els encarregats de realitzar les últimes dues cistelles del tercer quart, primer Xavier Forcada (21 punts, 5 rebots, 4 assistències, 28 de valoració) avisava anotant un triple, i a continuació Simeón penetrava fins a cistella per deixar l’electrònic (49-55) quan restaven deu minuts de partit.

2

L’Actel Força Lleida era incapaç d’anotar en els primers quatre minuts del darrer quart, i això ho aprofitava el CB Prat per instaurar un parcial de 7-0 i col·locar-se per davant a l’electrònic (56-55). Miquel Feliu anotava una cistella des de la mitja distància per tornar a col·locar els de Comenge un punt per sobre, no obstant això, apareixia l’home clau de l’últim quart, Xavier Forcada, el base local començava la seva actuació, primer amb un 2+1 per recuperar l’avantatja del seu equip (59-57). A continuació Gerard Sevillano empatava el partit a 59 punts des de la línia de tirs lliures quan s’entrava als últims cinc minuts de partit. Era llavors quan el CB Prat aconseguia un parcial de 7-2 gràcies a cinc punts de Forcada i dos tirs lliures convertits d’Àlex Ros que obligava a parar el partit als visitants amb (66-61) al marcador i tres minuts per disputar-se. Nevels apareixia per anotar un triple i retallar la renta a dos punts, però de nou Forcada castigava des de la línia de triple per mantenir els cinc punts de marge (69-64). Leonardo Demetrio tornava a donar vida als lleidatans amb un triple quan només restava 1:14 pel final (69-67), tanmateix, després de dos tirs lliures anotats per Sergi Costa i una cistella de Nevels que col·locava l’Actel Força Lleida a dos punts amb 42 segons per disputar-se, tornava a aparèixer Xavier Forcada per anotar un triple que deixava pràcticament sentenciat el partit quan restaven 19 segons pel final (74-69). Els lleidatans no es rendien, i Miquel Feliu anotava amb tres segons per disputar-se i tres punts de renta entre tots dos equips. L’Actel Força Lleida aconseguia provocar una falta ofensiva i recuperava la pilota, Garrett Nevels assumia la responsabilitat però tirava massa forçat i la pilota no entrava, Demetrio sense pràcticament temps recollia el rebot i anotava dos punts més. El CB Prat perdia la pilota i Nevels disposava d’un tir a la desesperada des del mig del camp però no entrava, certificant la derrota de l’Actel Força Lleida per un resultat final de (74-73).

ESTADÍSTIQUES