En el marc del partit de divendres entre l’Actel Força Lleida i el Breogan de Lugo el Barris Nord viurà un acte contra la violència de gènere i, alhora, un gest a favor de l’esport pacífic i no violent organitzada per l’associació Homes Igualitaris-Lleida i l’Associació LIKA.

La “Roda d’homes contra la violència de gènere” consistirà en que els jugadors dels dos equips facin un cercle al centre del camp de joc agafats de les mans, al voltant d’un llaç blanc mentre es llegeix un manifest que el públic també tindrà als seus seients o trobarà repartit per l’equipament esportiu.

Les entitats.-

LIKA és una entitat sense ànim de lucre creada per Joves Agents de Prevenció de relacions abusives que vam ser formades i formats pel Programa Talla amb els Mals Rotllos de la Generalitat de Catalunya i que té com a missió fer visible les creences i estereotips de gènere que ens empresonen, proporcionar estratègies per alliberar-nos-en i així construir una societat equitativa.

Homes Igualitaris Lleida és una entitat que treballa en base a dos objectius. Per una banda, buscar maneres diferents d’entendre la masculinitat per assolir una masculinitat respectuosa, positiva, igualitària i lliure i per l’altra, lluitar contra qualsevol tipus de discriminació que afecta a les dones.

Des dels seus inicis, LIKA i Homes Igualitaris Lleida treballem conjuntament en el disseny i implementació d’activitats dirigides a la població de Lleida per tal de construir una societat més justa i més igualitària.

El manifest

Aficionats, equips tècnics i jugadors,

Avui ens manifestem en contra de les violències masclistes.

33 dones assassinades en el que va d’any. Més de 800 en els últims 13 anys. Però també centenars de milers que viuen en el terror i pateixen conseqüències en totes les esferes de la seva vida. També els seus fills i filles en surten fatalment perjudicades. Aquestes dades són d’Espanya, un país que es diu democràtic i just.

Els agressors no són la majoria, però… i la resta?

On som i què fem?

Molts restem cómplices. Però podem fer més.

Aixequem la nostra veu i llancem un misatge clar de rebuig absolut a les arrels de la violència.

Res la justifica.

No mireu cap a un altre lloc. Doneu suport i rebutgeu qualsevol gest, actitud o comentari masclista, ja que obren el camí a la violència.

EL SILENCI ENS FA CÒMPLICES

VISQUEM SENSE VIOLÈNCIA