L’Actel Força Lleida ha guanyat 80 a 70 al Planasa Navarra un partit que se li havia posat molt costa amunt en els primers compassos. Els visitants han començat molt encertats en el tir i han aconseguit avantatges de més de deu punts. A través d’una millora defensiva important i la fe de Marshall i Sutina, s’ha acabat remuntant. Tot i això, no ha estat fins als instants finals de partit que Josep Pérez i un Barris Nord entregat han certificat una victòria importantíssima per allunyar-se de la zona de descens.

Foto: Santiago&Enjuanes

Foto: Santiago&Enjuanes

L’amo de l’inici del partit ha estat el Navarra. Malgrat que Gerun aconseguia aturar les primeres envestides d’Arteaga, els visitants trobaven en Justo i Ñarros dos alternatives més que eficaces, demostrant estar molt afinats en el tir des de totes les posicions (8-17). En canvi, a l’Actel Força Lleida li costava horrors trobar tirs fàcils i, en els que aconseguia alliberar-se, fallava (0/7 en T3 en el 1Q). Enmig d’una circulació de pilota molt fluïda dels navaresos, Korolev anotava dos triples des d’un cantó que augmentaven encara més una bretxa que acabaria sent de 12 punts a l’acabar el primer període (13-25).

Un parcial de 5-0 inicial ajudava als lleidatans a retallar distàncies, però els visitants, a través de la figura d’Arteaga, responien d’immediat amb sis punts consecutius (18-31). Després d’un constant intercanvi de cistelles, ha aparegut la màgia de Marshall, que a través de jugades individuals ha aconseguit trencar la intensa defensa navarra i donar força a la local. De l’encert del nord-americà se n’ha contagiat Sutina, que amb dos triples consecutius ha fet esclatar el Barris Nord i ha fet possible pensar en la remuntada durant el descans (40-42).

Foto: Santiago&Enjuanes

Foto: Santiago&Enjuanes

L’empat ha arribat de la mà de Josep Pérez, després de més de dos minuts d’errors per part dels dos conjunts, i la remuntada l’ha certificat Sutina després d’una gran passada interior d’Alzamora (44-43). Amb empat a 46, una tècnica a Sergio Lamúa permetia que l’Actel Força Lleida es posés tres punts per davant, el màxim avantatge que havia aconseguit fins aleshores (49-46). Tot i això, Navarra no deixava que els lleidatans donessin un pas més i acabaven empatant el matx a falta dels darrers deu minuts (55-55).

En l’últim quart, el joc de la goma ha estat una constant. Cada cop que els locals estiraven, sobretot traient profit de pilotes interiors a un Marshall hiperactiu, els de Pamplona empataven. Però al final, de tant fer força, la corda s’ha donat. Un seguit de bones defenses i set punts consecutius, amb un triple estratosfèric de Josep Pérez inclòs, han posat un 67-60 molt favorable per encarar els minuts finals. I Barris Nord ha fet la resta. Convertit en una olla a pressió, el pavelló lleidatà ha donat l’espenta necessària per seguir forts a darrere i amb confiança a davant, de manera que la victòria s’ha quedat a casa (80-70).

ESTADÍSTIQUES