El Trofeu Federòptics Ciutat de Lleida agafa el relleu de la pre-temporada de l’ACB. Després d’haver contemplat el joc de sis equips de la màxima categoria del bàsquet estatal, el públic lleidatà podrà gaudir del partit que aquest diumenge enfrontarà el Força Lleida amb el Zenit de Sant Petersburg.

El torneig s’ha presentat aquest migdia a l’Ajuntament de Lleida, en una roda de premsa que ha presidit el paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, del president del Força Lleida, Fèlix González, i dels responsables de Federòptics Lleida, sponsor del torneig, Josep Bellera i Xavier Vivas. L’alcalde ha agraït la implicació dels patrocinadors, fonamental per fer possible un esdeveniment com aquest.

El trofeu, una peça escultòrica que reprodueix la Seu Vela i el Pont de Príncep de Viana, és obra de la ceramista Monti Mateu. El preu de les entrades és de 5 euros i l’accés serà gratuït per als abonats de la temporada 2016/17 del Força Lleida.

L’alcalde de Lleida ha elogiat el torneig, “un dels més bonics que se celebren a la ciutat”, i ha reiterat els bons desitjos per a la nova temporada del Força Lleida. Així mateix, ha posat de relleu que l’Ajuntament aposta per consolidar la ciutat de Lleida com a seu de grans esdeveniments i actes esportius, com la pre-temporada de l’ACB, la Copa de la Reina, la presentació de l’OK Lliga o l’acció del “Campanazzo”, la canasta que Campazzo va encistellar el passat cap de setmana des del campanar de la Seu Vella i que s’ha fet viral. Àngel Ros ha remarcat el treball que duu a terme la Paeria per avançar com a capital esportiva, mantenint i millorant les instal·lacions de la ciutat, donant suport als clubs i promovent l’esport base.

El president del Força Lleida, Fèlix Gonzàlez, ha assegurat que el de diumenge serà un torneig de qualitat i que el públic gaudirà d’un bon espectacle. A més, ha explicat que el medallista olímpic Saúl Craviotto estarà present i rebrà un homenatge.

Montse Parra ha remarcat la importància que té la implicació d’empreses privades com Federoptics per millorar la qualitat de les activitats esportives que s’organitzen a la ciutat. Xavier Vivas, responsable de Federòptics Lleida, s’ha mostrat satisfet per l’aportació d’aquesta firma al torneig: “una part dels beneficis de les empreses de la ciutat han de revertir en la societat de Lleida”.