L’Actel Força Lleida ha perdut el primer partit de les semifinals del play-off d’ascens a l’ACB a la pista d’Ourense 76 a 61. El matx ha sigut molt travat, amb millors defenses que atacs i més jugades individuals que d’equip. Els locals han anat sempre per davant però no ha estat fins l’últim quart que un gran Suka ha decantat el partit a favor dels gallecs. Diumenge a les 19h, segon partit de la sèrie.

COB - Actel Força Lleida 2En l’inici ja s’ha vist com seria la tònica general del partit. Enmig d’un gran ambient al Paco Paz, dos grans defenses provocaven una baixa eficàcia en atac i ningú era capaç de marcar diferències per fer un pas endavant. Busma i Arco s’encarregaven de sumar i donar aire als locals a mitjans de període (8-6), mentre que els lleidatans han hagut d’esperar a que sortís Kahlig de la banqueta per trobar una referència ofensiva. Al final del quart, un baix marcador (12-11) reflectia a la perfecció el joc poc fluid vist durant els primers 10 minuts.

En el segon quart, Geramipoor ha canalitzat tot el joc dels gallecs i s’ha dedicat a carregar de faltes als interiors de l’Actel Força Lleida, amb molts problemes per aturar-lo. Els lleidatans, per la seva banda, han seguit sense trobar espais en atac i en sis minuts només han estat capaços d’anotar tres punts, fet que ha provocat arribar a tenir un desavantatge de set punts (21-14). Tot i retallar distàncies momentàniament gràcies a dos bones jugades finalitzades sota cistella, Fieler i Rivero han aparegut per tornar a posar terra de per mig i permetre a Ourense marxar deu punts per damunt a la mitja part (30-20).

COB - Actel Força Lleida 1Fakuade s’ha posat l’equip a l’esquena al sortir dels vestidors i, anotant ell sol 8 punts, ha mantingut als lleidatans dins del partit davant el domini local (37-28). Els gallecs estaven més còmodes sobre la pista i una petita millora en l’encert els permetia mantenir una còmoda renta. No obstant, un parcial de 0-6 gràcies a jugades individuals dels homes de Prado ha tornat a ajustar el matx (41-37). En l’últim segon, un triple de Kaufmanis ha deixat un ajustat 46 a 42 per encarar els minuts definitius.

En l’últim quart, l’anotació s’ha disparat. Ourense aconseguia 8 punts de distància en un obrir i tancar d’ulls (50-42) però lluny de ser un punt d’inflexió, l’Actel Força Lleida ha tornat a posar contra les cordes als gallecs (52-49). Ha estat aleshores quan ha aparegut Suka per liderar un parcial de 12-0 i donar un avantatge de 15 punts (64-49) que ha estat definitiu. Les jugades ofensives dels lleidatans han seguit sense acabar de funcionar i, entre tirs lliures d’uns i tirs lliures d’altres, el resultat final ha acabat sent de 75 a 61.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT