Thomas Hampl2

Vithas Salut, centre mèdic d’unitats altament especialitzades de Vithas Hospital Montserrat, pertanyent al grup sanitari Vithas que compta amb 12 hospitals i 13 centres Vithas Salut a Espanya, ha dut a terme avui les revisions medicoesportives a la plantilla del Força Lleida per tal de prevenir i detectar possibles lesions abans de començar la pretemporada.

Les revisions s’han dut a terme de manera personalitzada per a cada un dels jugadors, incloent l’exploració física cardiològica, respiratòria i de l’aparell locomotor; l’antropometria completa amb determinació de greix corporal; la valoració de descompensacions osteoarticulars; la valoració de factors de risc de lesió i anàlisi de l’equilibri, la prova d’esforç màxima amb monitorització cardíaca en cinta o cicloergòmetre i anàlisi de gasos inspirats (Oxigen i Diòxid de Carboni) durant aquesta.

Després de realitzar els reconeixements mèdics i les proves físiques als jugadors, el doctor Peirau,  ha declarat que no s’han detectat, en cap d’ells, cap anomalia ni problema físic que els impedeixi iniciar la pretemporada amb l’equip. Segons el doctor Poblet, els jugadors han arribat en bona forma física i amb il·lusió i ganes de començar a treballar de valent.

 

Especialitzats en revisions medicoesportives

La Unitat d’Educació Física i Medicina de l’Esport de Vithas Salut duur a terme revisions mèdiques a esportistes de tots els nivells i edats.

Durant aquest mes comencen les revisions de tots aquells esportistes federats, les revisions que es practiquen a Vithas Salut segueixen tots els protocols marcats per la Direcció General de Recursos Sanitaris de la Generalitat de Catalunya. La més bàsica, la Tipus I, inclou l’anamnesi, l’exploració física per aparells (cardiològica, respiratòria i de l’aparell locomotor), l’antropometria bàsica (índex de massa corporal), l’electrocardiograma de 12 derivacions i seguiment de patologies, si s’escau. Es realitza l’informe i el certificat mèdic esportiu.

També està especialitzada en lesions esportives, en l’aplicació de tractaments innovadors amb biofàrmacs constituïts per cèl·lules mare adultes, factors de creixement plasmàtics i biomaterials, en l’estudi de la marxa biomecànica, i en l’entrenament neuromuscular seguint el mètode Nominal Exercise Sequence© (NES©)

El compromís de Vithas: estabilitat, inversió permanent i a llarg termini

Vithas atén anualment al mes de 2.000.000 de pacients entre els seus 12 hospitals i 13 centres monogràfics altament especialitzats denominats Vithas Salut. Els hospitals estan situats a Alacant, Almeria, Granada, Las Palmas de Gran Canària, Tenerife, Lleida, Madrid, Màlaga, Vigo i Vitòria-Gasteiz. Els centres Vithas Salut es troben a Màlaga, Lleida, Almeria i Pontevedra. L’aposta de Vithas per una assistència sanitària de qualitat va lligada al compromís d’inversió permanent en millora d’infraestructures i dotacions tecnològiques. Amb un model de creixement que es basa en la diversificació geogràfica i la sostenibilitat.