El Força Lleida, la penya Bàsquet JCI Lleida i Càritas Diocesana Lleida han presentat aquest matí el “I Memorial Solidari Marc Retamero”, el qual tindrà lloc el proper diumenge, 7 de gener de 2018 a les 12h al Pavelló Barris Nord de Lleida en el partit entre l’Actel Força Lleida i l’ICL Manresa corresponent a la jornada 17 de la Lliga regular LEB Or.

El “I Memorial Solidari Marc Retamero” es divideix en dues accions:

  1. Memorial: Homenatge a Marc Retamero

El Força Lleida, la penya Bàsquet JCI de Lleida i molts aficionats volen rendir homenatge a Marc Retamero, periodista lleidatà, gran apassionat del bàsquet i fidel seguidor del Força Lleidaque ens va deixar tot just farà un any el dia 7 de gener.El Marc havia treballat en diferents mitjans de comunicació com 7accents, Vavel Lleida, SoloBasket, waita TV…

Entre el primer i el segon quart del partit entre l’Actel Força Lleida i l’ICL Manresa es projectarà a la pantalla del pavelló un vídeo en homenatge on hi participaran persones properes al Marc, amics, companys de feina, jugadors de l’Actel Força Lleida, periodistes…

 

  1. Solidaritat: Recollida de joguines + pluja de peluixos

Recollida joguines: La penya Bàsquet JCI Lleida i Càritas Diocesana de Lleida impulsen, amb la col·laboració del Força Lleida,la recollida de joguines per al Programa d’Acollida a famílies i infants amb situació de vulnerabilitat i/o exclusió social.

La campanya, amb el lema “Donem vida a la joguina”, arriba al pavelló Barris Nord, on s’habilitarà a l’entrada un espai per a larecollida de joguines noves i/o de segona mà (en bon estat). Tota persona que participi en aquesta acció solidària, ja sigui abonat com no abonat al Força Lleida, tindrà entrada gratuïta per al mateix partit (els abonats, per a regalar-la a un familiar, amic… ; els no abonats per al gaudi propi).

Pluja de peluixos: En un dels descansos del partit Actel Força Lleida – ICL Manresa (a concretar) es farà una pluja de peluixos a la pista. Tots els peluixos que es llencin a les dianes que hi haurà sobre el parquet també aniran destinats als infants en situació de vulnerabilitat del programa de Càritas Diocesana Lleida. Per a fer el llançament de peluixos comptarem amb la presència del Sr. Postu, qui serà l’encarregat de fer el compte enrere per al llançament.

Sobre la pista hi haurà dues cistelles i dues dianes on, el públic haurà de llençar el seu peluix. Per a portar a terme aquesta acció és necessària la col·laboració dels aficionats. Hi haurà dues maneres de participar: per una banda, i amb la col·laboració de la Fecoll, a la botiga de l’entrada del pavelló hi haurà peluixos que es podran comprar; i per l’altra banda, els espectadors podran portar el seu propi peluix.

 

En la presentació han estat presents Ramon Bordas, gerent del Força Lleida; Andreu Cabezudo, president de la Bàsquet JCI Lleida; i Maria José Rosell, secretària general de Càritas Diocesana de Lleida.

Ramon Bordas ha fet un breu introducció sobre l’acció que es portarà a terme el dia 7 de gener i la gran implicació de la Bàsquet JCI Lleida amb el bàsquet lleidatà i les accions solidàries. Per la seva banda, Andreu Cabezudo ha volgut recalcar que amb una acció solidària “creiem que és la millor manera de recordar el Marc”. El president de la Bàsquet JCI ha comentat que s’espera que sigui una acció anual. Per la seva banda, Maria José Rosell ha agraït al club i a la penya la cobertura que se li dóna a la campanya Donem vida a la joguina. “A Lleida hi ha 1000 infants que no poden rebre una joguina en un moment concret de la seva vida, com per exemple per l’aniversari”. Rosell ha destacat que és interessant portar a terme aquesta acció fora del període de festes i Reis Mags per ampliar la cobertura de recollida de joguines.