El gran partit d’Ablaye Mbaye (18 punts, 5 rebots, 1 assistència, 1 tap, per un 24 de valoració), no va ser suficient perquè l’Actel Força Lleida aconseguís superar al Club Marin Peixegalego. Una gran actuació del visitant Jason Cain (22 punts, 12 rebots, 2 taps, 32 de valoració), va portar els gallecs a endur-se la victòria del Barris Nord en l’últim tram de partit per un resultat final de (73-79).

Els lleidatans començaven el partit castigant els errors visitants, Leonardo Demetrio recuperava una pilota en defensa per creuar la pista sense oposició i realitzar una esmaixada que col·locava el (8-2) al minut 3 de joc. Jason Cain responia a l’equador del primer quart amb una potent esmaixada i deixava el seu equip a tres punts dels locals (10-7). El Club Marin Peixegalego es començava a sentir còmode sobre la pista i era capaç d’encadenar tres triples en els últims minuts de quart que li permetien acabar el primer quart quatre punts per sobre (16-20).

Lleida - Marin (1 de 6)

FOTO: Javi Enjuanes

Després d’un altre triple visitant, l’Actel Força Lleida recuperava sensacions i aconseguia empatar el partit, (30-30), gràcies a un triple de Miquel Feliu (14 punts, 3 rebots, 2 assistències) a l’equador del segon quart. A continuació, Jose Simeón (7 punts, 2 assistències, 2 pilotes recuperades, 9 de valoració) i Leonardo Demetrio (6 punts, 7 rebots, 2 pilotes recuperades, 2 taps)  tancaven un parcial de 8-0 favorable als de la terra ferma per col·locar el (38-30) al minut 17 de partit. Els visitants no tiraven la tovallola, i mitjançant Timothy Derksen (18 punts, 5 rebots, 17 de valoració), i l’ex jugador de l’Actel Força Lleida, Javi Múgica (9 punts, 4 rebots, 3 assistències, 10 de valoració), aconseguia tornar el parcial i col·locar-se per davant (38-39) quan restaven 45 segons per disputar de la primera meitat. Els de Comenge feien un impuls final, i dues bones accions defensives es convertien en dues grans transicions ofensives que finalitzaven amb una esmaixada de Mbaye, i una bonica cistella de Garrett Nevels (14 punts, 2 rebots, 5 assistències, 16 de valoració) després d’una assistència de Feliu, amb les que s’arribava al descans amb un resultat de (42-39).

Lleida - Marin (3 de 6)

FOTO: Javi Enjuanes

La irregularitat era la protagonista del tercer quart, primer era el Marin Peixegalego qui aprofitava els seus bons moments de joc per obrir una petita escletxa al marcador (51-56) al minut 26 de joc. No obstant això, l’Actel Força Lleida despertava i instaurava un parcial de (7-0) per tancar el quart i arribar dos punts per sobre als últims deu minuts de partit (58-56).

Els de Lleida començaven inspirats l’últim quart, anotant tant des de la pintura a través d’una esmaixada de Mbaye, com des de la distància mitjançant un triple de Juampi Sutina. Per part dels de Marin, Jorge Romero (15 punts, 4 rebots, 14 de valoració) mantenia viu als gallecs al minut 33 de joc (65-60). Tanmateix, els locals iniciaven una dinàmica negativa en l’apartat ofensiu, els tirs no eren precisos i els visitants ho aprofitaven per aconseguir un parcial de (0-7) i col·locar-se per davant quan restaven quatre minuts per al final del partit, moment en què, Borja Comenge, decidia parar el partit amb (65-67) a l’electrònic.

Lleida - Marin (6 de 6)

FOTO: Javi Enjuanes

Immediatament després, Marc Rubin de Celis (6 punts, 2 assistències, 3 pilotes recuperades), empatava el partit (67-67) amb un tir de dos punts des de la cantonada. Els visitants seguien amb la seva dinàmica positiva en els llançaments a cistella, i aprofitant un seguit d’imprecisions locals obrien una escletxa de sis punts a l’electrònic quan només restava un minut de joc (67-73). El partit estava coll amunt pels lleidatans, però Marc Martí anotava una cistella ràpida i donava esperances als locals, les quals s’esvaïen en l’acció següent, quan Jason Cain deixava el partit molt encarat pels gallecs amb una cistella de dos punts (69-75) i només 2o segons per disputar. Nevels errava el tir posterior, i la victòria s’escapava del Barris Nord per un resultat final de (73-79).

ESTADÍSTIQUES

RODA DE PREMSA post partit de Borja Comenge: