Created with Nokia Smart Cam

Els primers components de la plantilla del Força Lleida s’han sotmès avui a les revisions medicoesportives per tal de prevenir i detectar possibles lesions abans de començar la pretemporada el proper dilluns. 

 

Les revisions s’han dut a terme de manera personalitzada per a cada un dels jugadors, incloent l’exploració física cardiològica, respiratòria i de l’aparell locomotor; l’antropometria completa amb determinació de greix corporal; la valoració de descompensacions osteoarticulars; la valoració de factors de risc de lesió i anàlisi de l’equilibri, la prova d’esforç màxima amb monitorització cardíaca i anàlisi de gasos utilitzats (Oxigen i Diòxid de Carboni) durant aquesta.

 

Aquest any la Unitat incorpora el cicloergòmetre per duur a terme la prova d’esforç, aquest ajuda a adaptar-se millor a les característiques de cada esportista. 

 

Durant la setmana vinent passaran la revisió la resta de jugadors per tal que tota la plantilla comenci la temporada amb total garantia.

 

 

 

Especialitzats en revisions medicoesportives

 

La Unitat d’Educació Física i Medicina de l’Esport de Vithas Salut duur a terme revisions mèdiques a esportistes de tots els nivells i edats. 

 

Durant aquest mes comencen les revisions de tots aquells esportistes federats, les revisions que es practiquen a Vithas Salut segueixen tots els protocols marcats per la Direcció General de Recursos Sanitaris de la Generalitat de Catalunya. La més habitual, la Tipus I inclou l’anamnesi, l’exploració física per aparells (cardiològica, respiratòria i de l’aparell locomotor), l’antropometria bàsica (índex de massa corporal), l’electrocardiograma de 12 derivacions i seguiment de patologies, si s’escau. Es realitza l’informe medicoesportiu i el certificat mèdic esportiu.

 

 

 

Nova àrea d’Entrenament Neuromuscular

 

Aquest any la Unitat de Medicina de l’Esport de Vithas Salut inclou una nova àrea,  la d’Entrenament Neuromuscular seguint el mètode Nominal Exercise Sequence© (NES©) d’entrenament neuromuscular. Aquesta combina innovadores tècniques. En una primera fase permet detectar i corregir les inestabilitats i inhibicions musculars provocades per les males postures de la vida quotidiana o pel sobreesforç en l’activitat esportiva. En una segona fase, NES© individualitza i personalitza seqüències d’exercicis que permeten mantenir l’estabilitat i el control muscular, al mateix temps que es recupera la funció i es corregeixen les compensacions. NES® és molt adient en processos de recuperació, rehabilitació, readaptació, re-entrenament i optimització del rendiment esportiu.

 

 

 

El compromís de Vithas: estabilitat, inversió permanent i a llarg termini

 

Vithas atén anualment al mes de 2.000.000 de pacients entre els seus 12 hospitals i 13 centres monogràfics altament especialitzats denominats Vithas Salut. Els hospitals estan situats a Alacant, Almeria, Granada, Las Palmas de Gran Canària, Tenerife, Lleida, Madrid, Màlaga, Vigo i Vitòria-Gasteiz. Els centres Vithas Salut es troben a Màlaga, Lleida, Almeria i Pontevedra. L’aposta de Vithas per una assistència sanitària de qualitat va lligada al compromís d’inversió permanent en millora d’infraestructures i dotacions tecnològiques. Amb un model de creixement que es basa en la diversificació geogràfica i la sostenibilitat, el grup preveu consolidar la seva presència nacional ja sigui de manera orgànica o mitjançant adquisicions.