El centre de producció de Mahou San Miguel de Lleida ha rebut avui dimarts la visita de la plantilla i el cos tècnic del primer equip del Força Lleida Club esportiu de bàsquet, encapçalat pel primer entrenador, Joaquin Prado i el seu president, Félix González. L’equip, que competeix amb el nom d’Actel Força Lleida a la LEB OR segona divisió del bàsquet estatal, compta amb el patrocini de San Miguel des dels seus inicis, ara fa 4 temporades.

La vintena d’assistents del club han pogut observar tot el procés d’elaboració de la cervesa, així com el Centre d’Interpretació Industrial amb què compta la marca a les seves instal·lacions.ab

La visita ha estat guiada per Manuel Heredia, director de la planta, que ha començat el recorregut mostrant als visitants els quatre ingredients principals necessaris per produir cervesa: el malt, el llúpol, el llevat i l’aigua del riu Segre, que representa un 87% d’aquesta beguda.

El recorregut ha continuat per tota la fàbrica, des de la sala de cocció, passant pel celler on es produeix la fermentació, fins arribar a la nau d’envasat de producte.

Amb les variants pròpies fruit de la seva investigació, San Miguel utilitza la mateixa fórmula des de la seva creació, l’any 1953, quan va portar a Lleida el llevat mare des de les Filipines. La visita s’ha conclòs amb un audiovisual que explica la història de San Miguel al Centre d’Interpretació que simula un vaixell, en homenatge al fundador de la marca, l’empresari Andrés Soriano, que va portar el llevat mare de Manila a Lleida.

En funcionament des de 1957, el centre lleidatà de la cervesera compta amb una superfície de 165.000 m2 i té una capacitat de producció de dos milions d’hectolitres l’any. Compta amb les rellevants certificacions de qualitat ISO 9001, de gestió de la salut i la seguretat en el treball OHSAS 18001 i de seguretat alimentària ISO 22000. A més, se sotmet a l’avaluació, control i seguiment de la seva activitat segons la norma UNE-150008.2008.ac

Sobre Mahou San Miguel

Companyia familiar 100% espanyola, líder del sector cerveser al nostre país amb una quota de producció del 35,5%. Disposa de vuit centres d’elaboració de cervesa –set a l’estat espanyol i un a la Índia-, dos deus d’aigua amb les seves plantes d’envasat i un equip de més de 2.700 professionals.

 Compta amb 125 anys d’història, que comencen amb el naixement de Mahou l’any 1890. Des d’aleshores, l’empresa no ha parat de créixer. L’any 2000, Mahou va adquirir San Miguel. L’any 2004 va incorporar la marca canària Reina i, l’any 2007, Cervezas Alhambra. A més, ha diversificat el seu negoci amb la compra l’any 2011 de Solán de Cabras. Té un ampli portafoli de cerveses nacionals, entre les que destaquen, Mahou Cinco Estrellas, San Miguel Especial, Alhambra Reserva 1925 o productes pioners en la seva categoria, com San Miguel 0,0% i San Miguel ECO. També té una àmplia gamma de cerveses internacionals fruit d’acords amb partners com Carlsberg i Warsteiner.

 La internacionalització és un dels eixos estratègics per al desenvolupament del seu negoci. Produeix més del 75% de la cervesa espanyola que es consumeix al món i està present en més de 60 països.