El club esportiu de bàsquet Força Lleida participa per primer cop en el programa municipal Educasport, una iniciativa que treballa mitjançant la pràctica esportiva l’adquisició d’hàbits i responsabilitats, així com la formació integral i la integració social dels infants, especialment d’aquells amb més dificultats socials.

La setmana que ve, els dies 18 i 20 d’abril, dos jugadors del primer equip del club lleidatà oferiran una xerrada a les escoles de Frederic Godàs i Ginesta. La conferència es basarà en experiències personals i en els valors associats a la pràctica esportiva, com el treball en equip, la disciplina i la constància. A més, els jugadors faran un entrenament de bàsquet amb els alumnes. L’acció es durà a terme a les pistes de les escoles de les dues escoles i està previst que hi prenguin part un centenar d’infants.

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones desenvolupa el programa Educasport, adreçat a nois i noies de 8 a 16 anys que treballen setmanalment les diferents tècniques esportives específiques pròpies de l’esport que practiquen. Alhora, aprenen a coordinar la seva pròpia acció amb la dels altres, fomentant l’activitat física com a hàbit saludable. Els professionals de l’àmbit socio-educatiu i esportiu de la Regidoria treballen en aquest projecte, que té una dimensió de ciutat, ja que hi participen uns 220 infants dels diferents barris de la ciutat: Bordeta, Balafia, Cappont, Centre Històric, Democràcia, Magraners, Pardinyes i Secà del Sant Pere.

Els entrenaments setmanals es complementen amb “Temps Educa”, espais de sensibilització i xerrades educatives envers la promoció del valors implícits en la pràctica esportiva: la necessitat de la pràctica esportiva; la valoració del treball en equip; l’acceptació i gestió del fracàs i de l’èxit i el respecte envers un mateix i la resta del grup, entre altres.