IMG-20150207-WA0000 IMG-20150207-WA0062

El Força Lleida Aspros va participar aquest dissabte al XXIV Campionat Territorial de Bàsquet que es va disputar a Balaguer formant part dels 176 esportistes que van participar en aquesta matinal d’esports per a disminuts psíquics.

176 ESPORTISTES, 176 CAMPIONS!!!!!!

 Aquest va estar organitzat per la delegació territorial de la Federació Catalana d’esports per a disminuïts psíquics –ACELL- a Lleida, amb el suport de l’Ajuntament de Balaguer (que per novè any consecutiu, va cedir aquest magnífic espai i va regalar trofeus pels participants), el Consell Comarcal de la Noguera (que va donar el seu suport), el Consell Català de l’esport (que dona suport a totes les competicions de la federació) , la Diputació de Lleida (que també dona el seu suport a tot el que la Federació ACELL organitza), el Club Esportiu L’Estel de Balaguer (club amfitrió de la Federació ACELL que va regalar un esmorzar a cada participant juntament amb l’empresa Alemany, i va cedir material pel campionat), la Federació Catalana de Bàsquet R.T. Lleida (que va col·laborar desinteressadament cedint els seus àrbitres), La Creu Roja (amb els seus sanitaris)  i el C.B. Balaguer (que va cedir el material i els voluntaris necessaris per poder realitzar un esdeveniment com aquest). Volem agrair a tots els seu suport i col·laboració.

Van participar 176 esportistes amb discapacitat intel·lectual de tota la província de Lleida, un total d’onze clubs, competint en diferents categories en funció de les seves capacitats.

CLUB

ESPORTISTES

ACUDAM DE MOLLERUSSA

11

ALBA DE TÀRREGA

12

ASPROS DE LLEIDA

17

ASVOLCALL-DOWN LLEIDA

23

FORÇA LLEIDA ASPROS

9

L’ESTEL DE BALAGUER

31

LLAR SANT JOSEP DE LLEIDA

10

SALVADOR SEGUÍ DE LLEIDA

9

SANT JOAN DE DEU D’ALMACELLES

34

SPECIAL OLYMPICS ANDORRA

12

TALMA-JUNEDA

8

TOTAL

176

 

 

Les categories de joc es van dividir en dos, inlouent 3 categories diferents per cada una:

COMPETICIÓ BASQUET AMB REGLAMENT FIBA:

Dividit en tres nivells en funció de les capacitats intel·lectuals i motrius dels participants.

En la primera categoria van participar un total de 4 equips. L’equip de Salvador Seguí va revalidar el seu títol de campió territorial, gràcies a la victòria que va aconseguir al seu últim partit davant l’Alba de Tàrrega, en el que es van jugar la primera posició. Tercers van ser els jugadors del Força Lleida-ASPROS i quarts Special Olympics Andorra.

En la segona categoria van jugar 5 equips; l’equip de les EE Llar de Sant Josep de Lleida van ser els merescuts campions d’aquesta categoria, sense perdre cap partit, i per davant de l’ASVOLCALL Down Lleida (anteriors campions), dels amfitrions (l’Estel de Balaguer), de l’ACUDAM de Mollerussa i de TALMA de Juneda.

La tercera categoria va comptar amb 5 equips. En una competició molt compensada, APROS 2 va guanyar, per davant de L’Estel Blanc, ASVOLCALL Down Lleida i dels dos equips de Sant Joan de Déu d’Almacelles (que va aportar dos equips a la categoria).

Podeu veure tots els resultats i classificació en els arxius adjunts.

 

PROVES INDIVIDUALS I ADAPTADES

Dividit també en tres categories.

A les proves individuals van participar 17 esportistes, conformant 8 equips,  en dues series diferents.

A les proves adaptades de nivell IV, van competir 28 esportistes repartits en 12 equips i  en tres sèries diferents.

Per últim, en les proves adaptades de nivell V, van competir 4 equips amb 8 esportistes.

 

Com sempre, cap participant de les proves adaptades es va quedar sense recompensa al seu esforç, rebent tots i cada un la seva medalla d’or, argent, bronze o participació en funció dels seus resultats.