L’Actel Força Lleida ha perdut 72 a 68 al pavelló del MyWigo Valladolid un partit molt emocionant governat pels triples. La primera part ha estat un recital anotador de dos conjunts molt igualats. En el tercer quart, els locals han aconseguit distanciar-se, però una reacció lleidatana basada en la defensa ha posat emoció fins al final. Fakuade, amb 17 punts, ha estat l’MVP. Abans de començar el partit hi ha hagut un emotiu homenatge en memòria de Lalo García. 

Foto: César Minguela

Foto: César Minguela

El partit ha començat amb un fugaç 5-0 del Valladolid, però una ràpida reacció lleidatana ha posat l’empat a 5 presentant així les seves credencials. Els dos conjunts han optat, des d’un bon principi, per llençar des de la línia de 6,75 amb Rakocevic i Simeón com els jugadors més encertats. Sutina també s’ha sumat a la festa del triple per posar el 10-14 al marcador i, poc després, Fakuade també ha anotat de tres (15-19). Aquest encert mostrat per l’Actel Força Lleida era propiciat, en bona part, gràcies als rebots ofensius aconseguits pels de Prado, un total de 9 en el primer quart. Un tir de Román Montañez trepitjant la línia de tres ha deixat el 17-20 al finalitzar els primers 10 minuts.

Valladolid - Actel Força Lleida 3

Foto: César Minguela

El festival de triples ha seguit en el segon període. Fakuade l’ha clavat de tres en la primera possessió i un minut després era Sutina el que treia el seu fusell i posava 7 punts d’avantatge pels visitants (19-26). Tot i que també hi ha hagut temps de veure un triple des de la casa de Kaufmanis, els locals Montañez i Ucles han liderat un parcial de 15-3 per girar la truita (34-29). Les defenses no estaven ajustades i qui no sumava era més perquè fallava que no pas per tenir una mà a davant. Rakocevic ha anotat 8 punts consecutius pels seus, però Guerra s’ha encomanat de l’ambient triplista per anotar dos tirs des de la línia de 6,75 i posar als lleidatans per davant (42-43). Un tir lliure de Montañez, que també ha estat l’encarregat de tancar l’anterior quart, ha acabat empatant el matx a la mitja part (43-43).

A la represa, els locals han sortit més forts, però el resultat ha seguit igualat. A l’Actel Força Lleida se li ha fet petita una cistella que minuts abans havia vist com una piscina, però gràcies a una bona defensa han aconseguit que el Valladolid no obrís bretxa. Sevillano, dels pocs que encara no havien encistellat de triple, ha donat aire als lleidatans (50-49), molt erràtics en el tir de dos. Tot i això, un parcial de 9-1 encapçalat per un lluitador De La Fuente i acompanyat per una millora defensiva castellana, ha acabat posant terra de per mig (59-50) en el tercer quart.

El MyWigo Valladolid no ha baixat la seva intensitat i ha posat ben aviat una renta de deu punts. No obstant, els lleidatans, fent-se forts en defensa i trobant un insistent Fakuade sota cistella, han sumat un parcial de 10-0 per posar-se a tan sols dos punts (66-64). Uriz i Lucas han anotat per tornar a estirar la corda (70-64), però Sutina i Mugica, mitjançant tirs lliures, han posat emoció fins al final (70-68). Uriz també ha anotat des dels 4,60 metres i el triple a la desesperada de l’Actel Força Lleida no ha entrat. Al final, derrota 72-68 en una de les pistes més complicades de la categoria.