El nou ICG Força Lleida s’estrena en pretemporada amb un triomf a la pista del CB Valls, de Lliga EBA (69-78)

Primer assaig superat, encara amb molta feina per fer i amb forats importants a la plantilla. Però assaig que va servir pel que havia de servir; per posar en pràctica la feina de la primera setmana i mitja de pretemporada, i per començar a construir associacions, automatismes i conceptes per a l’ICG Força Lleida del curs 21-22. No és possible, ateses les circumstàncies, treure grans conclusions, però això sí; es van poder veure pinzellades dels signes d’identitat que busca Gerard Encuentra per al seu equip; ràpida circulació de pilota buscant la posició amb millor percentatge de tir, defensa intensa i moltes, moltes possessions de joc. El Valls, més rodat aquesta pretemporada, va començar el matx amb més ritme, i agafant avantatges que si bé no eren significatius, servien per anul·lar la teòrica diferència de categoria entre els dos conjunts. L’absència de pivots en el de Gerard Encuentra condicionava el joc de l’equip, que buscava molt el tir exterior, però amb un encert discret. Moltes rotacions, i el cansament típic després d’una setmana i mitja d’entrenaments, propiciaven un primer quart amb moltes anades i vingudes i sense precisió, tot i l’alta anotació (19-17 F1Q). Al segon quart ja es va començar a veure la diferència de qualitat, i de la mà de Michael Carrera, que va tenir un duel interessant amb el seu ex company Marcus Vinicius Toledo, arribaven els avantatges. Tebis al principi, sòlids cap al final del quart. Un triple de Juani Marcos situava la diferència per sobre dels 10 punts (26-37, 2:32 2Q), xifra que tanmateix es quedava en 9 al descans (30-39). El partit semblava que s’havia de trencar al tercer quart, però tot i que els marges eren còmodes, els locals no es rendien (46-57 F3Q). L’últim període, amb la temperatura tropical del pavelló Joana Ballart aliant-se amb el desig dels locals i amb el cansament dels lleidatans, va fer que els d’Oriol Pozo se situessin a només 4 punts (55-59, 7:19 4Q). Ràpidament els de bordeus es van arremangar i la diferència es va tornar a posar en màxims (+14, 59-73, 3:12 4Q), que punt amunt, punt avall, ja es mantindrien fins al final (69-78).

El tècnic dels lleidatans, Gerard Encuentra, va destacar que aquesta era “la primera vegada que hem pogut jugar 5×5”, tot recordant que a l’equip li falten encara efectius, i va admetre que “jugar sense pivots costa molt”. Però també va ser crític amb els seus: “Hem tingut moments que han estat bé, però també hem comès errades molt greus, especialment en defensa”, un fet que segons afirma “ens serveix per insistir i treballar més”.

El proper amistós dels de Gerard Encuentra serà diumenge (18.00 hores), a la pista de l’Osca. Primer rival de LEB Or i bona oportunitat per seguir creixent.