Força-Lleida_equip-300x200

 

El Força Lleida Club Esportiu és una entitat esportiva de les Terres de Lleida amb afany d’arribar a ser un dels clubs estatals més implicat amb la Universitat del seu territori.

Durant la temporada 2012/2013, el club ha tingut un equip de bàsquet que ha competit a la lliga Adecco Or d’Espanya lluitant fins a la fase del Play-off d’ascens a la Lliga ACB.

 

 

http://resizer.laverdad.es/resizer/resizer.php?imagen=/deliverty/demo/resources/jpg/7/3/1362331711837.jpg&nuevoancho=950&nuevoalto=570&copyright=conCopyright&encrypt=false

El Força Lleida i la Universitat de Lleida han signat un conveni de col·laboració, el principal objectiu del qual és compatibilitzar l’educació universitària amb la pràctica esportiva d’alt nivell seguint la filosofia del sistema universitari americà. Així doncs, aquest acord facilitarà al Força Lleida la formació universitària dels jugadors i la promoció de l’afició i la pràctica del bàsquet a tota la comunitat universitària.

El foment de l’intercanvi cultural amb jugadors d’arreu del món, especialment nord-americans i llatinoamericans, és un dels trets característics d’aquest acord. En aquest sentit, el Club es compromet a captar jugadors que estiguin interessats en formar part del Força Lleida i en l’ensenyament acadèmic de la Universitat.

 

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/320852_521815447865641_871733196_n.jpgAixí mateix, el conveni contempla que els jugadors del Força Lleida es puguin beneficiar del Programa d’Ajuts als Esportistes Universitaris d’Alt Nivell, el qual preveu l’assignació d’un tutor, l’adaptació d’activitats acadèmiques a la pràctica esportiva, la facilitat dels tràmits administratius i el seguiment personalitzat del rendiment acadèmic. A més a més, els jugadors del Força Lleida, especialment els estudiants de mobilitat o intercanvi, podran accedir a l’obtenció de beques d’estudis i de residència i es promourà, alhora, un sistema de convalidacions àgil en cas que l’estudiant hagi cursat una titulació anterior.

Un dels objectius principals del conveni és la promoció de l’afició i la pràctica del bàsquet mitjançant descomptes especials a tots els agents de la Udl per assistir als partits del Força Lleida, així com el recolzament a campanyes de la Universitat relacionades amb l’esport, cultura, alimentació sana o hàbits saludables i l’assistència tècnica al Servei d’Esports amb la realització de conferències i clínics per part del personal del Club.

Per últim, els jugadors representaran a la Universitat en les competicions universitàries a nivell de Catalunya i estatals.