A l’inici del partit els dos equips han començat amb força desencert de cara a cistella. Per part de l’Actel Força Lleida, els punts arribaven gràcies a l’encert de Djukanovic des de la línea de tirs lliures, i a un bon treball en el rebot ofensiu de Marc Martí, que ha donat varies segones oportunitats als lleidatans. A la meitat del quart, els locals guanyaven per 11-10. Poc a poc, l’encert ha anat arribant, però els visitants han vist cistella amb més facilitat i el primer període s’ha acabat amb 18-22 a l’electrònic, després d’una cistella del Palencia a l’últim segon. Al 2Q, els de Jorge Serna han sortit a pista amb una marxa més, fet ha suposat més intensitat defensiva i més ritme de joc. Tot i això, els visitants han situat la màxima de la primera part just a l’inici del període (+5), però 5 punts seguits de Derksen han igualat el partit, i l’entrenador del Palencia ha hagut de demanar temps mort. A la represa, els lleidatans han continuat sumant fàcil en atac, i el parcial ha sigut de 10-0 per situar el màxim avantatge de la primera part per l’Actel Força Lleida (32-27). Els visitants, però, han reaccionat amb un parcial de 3 a 12, i Jorge Serna ha hagut d’aturar el partit. Als dos últims minuts, els locals han sumat 3 triples gairebé consecutius, i això els ha permès marxar al descans guanyant per 44-43.