logoEl Força Lleida Club Esportiu va nèixer l’estiu del 2012 per cobrir el buit en el bàsquet lleidatà que deixava el Lleida Bàsquet amb la seva desaparició de les competicions oficials.

Un grup d’empresaris lleidatans van engegar el nou projecte amb l’intenció de convertir el Força Lleida Club Esportiu amb el club de bàsquet de referència de les Terres de Ponent.

Des de l’any de la seva fundació, el Força Lleida Club Esportiu participa en la lliga Adecco LEB Oro, la segona categoria del bàsquet professional de l’Estat espanyol.

El Club no és només un equip professional, és també un equip de base, actualment amb 11 equips i més d’un centenar d’esportistes. La majoria d’equips de base del Força Lleida competeixen en la màxima categoria del bàsquet català.

El Força Lleida juga al Pavelló Barris Nord. La seva construcció es va iniciar l’1 de juny de 2001 i es va finalitzar el 4 d’octubre d’aquell mateix any. La seva capacitat és de 6.300 espectadors.

El pavelló se situa en els anomenats Barris Nord, una zona delimitada pels barris de Pardinyes, Secà de Sant Pere i de Balàfia.